Edulis 2 st frön (ätbar) Passionsfrukt/Passioflora tywbcl1154-Hem & Trädgård

30x30 cm, växt i havet med ram och glas 
vidaXL Markplattor 11 st WPC 1m2 30x30 cm grå
 
10 x rostfritt stål slangklämma rör 25-40 mm fjäril  
 
Tina Örngott Hjärta

Bli expert på högskoleprovet och nå din målutbildning!

Högskoleprovguidens onlineutbildning med personlig coachning har sedan 2004 utbildat över 130 000 studenter att nå sina högskoleprovmål.

Massive Pelarlampa Utrecht 20 W 11x11x78,5 cm 019090147Simbassäng rund med filterpump Ø 300 x 76 cm

Du får allt du behöver för att besegra högskoleprovets alla delar.

Bli VIP-medlem direkt och nå din drömutbildning så fort som möjligt!

Läs mer och börja direkt!
1/2 "x 1/2" svart mässing keramisk vinklad vattenventil


Lämna en intresseanmälan
XOAR 2-blad Multicopter-propeller-set 9 x 4 " (22.9 x 10.2 cm) 34090040
Nilfisk dammsugarpåsar Coupe & Go serie 78602600
Transportremmar Lifting Straps
Tavla City Dubai Skyline
Good Morning Bäddset 5481-P GRAFFITI 140x200/220 cm flerfärgat

Komplett och unik utbildning

Isform - döskallar

Studera med 17037 övningsuppgifter, 7597 förklaringar till gamla högskoleprov, 400+ videor, unika strategier, genomgångar, guider, knep och mycket mer. Utbildningen anpassar sig efter dig och dina behov.

Vila - Vicava SS Top, Offvit
vidaXL Rullgardin randig vit 100 x 175 cm transparent
Vagabond Paul sneakers, Svart
vidaXL Plisségardin 80 x 200 cm gräddvit
Valueline Discokula i flera färger

Personlig coach med 2,00

Som VIP-medlem får du en personlig coach som skrivit 2,00 på högskoleprovet. Du får hjälp med t.ex. individuell diagnos med analys, skräddarsytt studieupplägg och vägledning utifrån just dina mål och förutsättningar.

Bli VIP-medlem nu
Enkel grensåg 42 cm manganstål

Toppresultat på utvärderingarna

Vi har hjälpt tiotusentals nöjda studenter sedan starten år 2004. Över 4 av 5 poäng på alla utvärderingspunkter i över 12 år och uppemot 100 % av våra studenter skulle rekommendera VIP-utbildningen till en vän.

Läs våra referenser
Rak manuell returuttags radiatorventil 16mm pex x 1/2 "bsp
vidaXL Impregnerade Staketbrädor 10 st 120 cm Trä

En investering i din framtid

Att skriva provet utan VIP-medlemskap är som att försöka skaffa körkort utan att ha övningskört eller lärt sig teorin. Du och din framtid förtjänar det bästa. Plugga på bästa sätt som VIP och nå drömutbildningen!

Bli VIP-medlem nu
vidaXL Staket impregnerat hasselträ 150x250 cm
vidaXL Påslakanset 2 delar 155x200/80x80 cm cirklar
vidaXL Rullgardin randig vit 40 x 100 cm transparent

133580 studenter inför högskoleprovet sedan starten år 2004!

Som gratismedlem får du bland annat

 •  Skriva ut, ladda hem eller öva interaktivt med 5840 uppgifter till 191 provpass från 41 högskoleprov i Högskoleprovtränaren.
 •   NYHET! Öva med 7185 uppgifter och hundratals förklaringar i de interaktiva övningsprogrammen och Provpassgeneratorn.
 • Moscow 9-11-2 Variant: Höger
 •  Steg för steg-förklaringar till alla 160 uppgifter på det senaste högskoleprovet inklusive videoförklaringar till alla 80 kvantitativa uppgifter.
 • WallArt Väggpanel 3D Cubes 12 st GA-WA071/2 "rörtrådförlängning kvinnlig x manlig mässing - 20 mm långvidaXL Nätstängsel 1x15 m grön
 •   Formelblad med de viktigaste reglerna och formlerna som du behöver ha koll på, att ladda hem och skriva ut.
 •   10 utvalda tips och tricks inför studierna och högskoleprovet.
 •   7 utmaningar för att hjälpa dig att komma igång med studierna på bästa sätt.
 •   Full åtkomst till Sveriges största forum om högskoleprovet.
 •   Och mycket mer!
Jag vill bli gratismedlem

Som VIP-medlem får du dessutom bland annat

 •   Personlig coach som skrivit 2,00 på högskoleprovet och som kan hjälpa dig med skräddarsytt studieupplägg utifrån just dina förutsättningar och mål.
 • 4Living Bomullsmatta "Jerry" 60x90 cm Röd
 •  Öva med 17037 specialkonstruerade uppgifter med pedagogiska steg för steg-förklaringar och 300+ videogenomgångar med teori och övningsuppgifter.
 •   Unika beprövade strategier, guider, tips och tricks som ger resultat direkt. Lär dig att besegra provets alla utmaningar, fällor och provdelar.
 •  Förklaringar till 7597 gamla högskoleprovuppgifter att öva med i Högskoleprovtränaren eller slå upp i uppslagsverket.Poster - Best Friends No.11 21x30cm
 •  7653 handplockade ord-uppgifter med synonymer och exempelmeningar som prickar in 85-100 % av orden på högskoleprovet.
 •   Support och coachning med bemanning även på kvällar och helger samt flera gånger snabbare svarstider än branschsnittet.
Lilly Örngott Hjärta

Högskoleprovet

Om högskoleprovet

Högskoleprovet är en helt egen väg, urvalsgrupp, in på drömutbildningen. Det ärUniversitets- och högskolerådet (UHR) som ansvarar för högskoleprovet och högskoleprovets officiella sida är Studera.nu. Det är högskolor och universitet som anordnar högskoleprovet och anmälan till högskoleprovet görs på vidaXL 4 Kuddöverdrag i linnelook antracit 80 x 80 cm. Anmälningsperioden är begränsad till lite mer än två veckor. På uppdrag av UHR är det Umeå universitet som konstruerar alla provdelar utom ELF-delen som konstrueras av Göteborgs universitet.

JO!E Is kuber i rostfritt stål

Bara fördelar med högskoleprovet

Det finns bara fördelar med att skriva högskoleprovet då det alltid är ditt bästa resultat på högskoleprovet som räknas och det är giltigt i fem år. Du kan alltså skriva högskoleprovet flera år innan du behöver använda det. Högskoleprovet kan ibland vara den enda eller sista chansen att bli antagen och det är alltid värt att skriva högskoleprovet även om du har höga betyg. Inte ens de mest populära utbildningarna kräver längre 2,00 på högskoleprovet så med ett högt resultatHIP Badlakan 6099-H Grande 100x180 cm blå på högskoleprovet ökar du dina chanser att bli antagen och kunna välja och vraka bland drömutbildningarna.

Två högskoleprov per år

Högskoleprovet anordnas två gånger per år, ett höstprov och ett vårprov. Höstens högskoleprov genomförs från och med höstens högskoleprov 2018 på söndagar medan vårens högskoleprov 2018 och kommande vårprov genomförs på lördagar. Att skriva högskoleprovet tar hela dagen och kostar 450 kronor. Det går att skriva högskoleprovet i de flesta större orter i hela Sverige och på utvalda platser utomlands.

Efter högskoleprovet

Vattenkokare 1,7 L, rostfri 2200W

Provfrågorna på högskoleprovet publiceras måndagen efter högskoleprovet och facit publiceras på onsdagen efter högskoleprovet. Du kan rätta ditt högskoleprov med hjälp av kontrollpappret, som du fyller i på högskoleprovdagen, för att få reda på dina poäng innan det officiella resultatsbeskedet för högskoleprovet släpps cirka fyra veckor efter högskoleprovet. Dina poäng på högskoleprovet omvandlas genom normeringen till ett resultat mellan 0,00 och 2,00 och det är ditt normerade resultat på högskoleprovet som du söker med till utbildningar och kurser.

Högskoleprovets delar

Högskoleprovet består av 160 uppgifter. Åtta delprov fördelat på två typer av pass. Det verbala provpasset består av de fyra delarna

Det kvantitativa provpasset består av de fyra delarna

 • XYZ - Matematisk problemlösning
 • KVA - KVAntitativa jämförelser
 • NOG - Kvantitativa resonemang
 • DTK - Diagram, Tabeller och Kartor
 • Vaser, H: 7 cm, vit, 6st.

På högskoleprovdagen skriver du två verbala provpass och två kvantitativa provpass. Du skriver även ett utprövningspass som används för att testa nya högskoleprovuppgifter. Dessa poäng räknas inte med i ditt slutgiltiga högskoleprovsresultat.

Hercule luttant avec Achelous,Guido Reni,50x40cm

Passiflora edulis är en sorts passionsblomma som ger vackra tropiska blommor följt av ätbara frukter. Plantan tål inte svenskt klimat och bör därför stå i växthus/inglasad balkong eller dylikt. Plantan blommar och ger frukt andra året.


Så sen vinter/tidig vår eller sensommar/höst, håll jorden fuktig.


Lägg fröna i blöt i varmt vatten 24 timmar innan de sås.


Täck fröna lätt med lite jord.


Fröna är beroende av värme för att gro - behöver extra värme från exempelvis värmelampa.


Fröna gror efter 2-6 veckor.


Begränsa plantan till en 30cm-kruka för att begränsa växtens storlek och uppmuntra den att ge frukt.

Studera inför högskoleprovet

Genom att studera inför högskoleprovet med VIP-utbildningen kan du enklare och snabbare nå det resultat du behöver på högskoleprovet samtidigt som du blir bättre rustad för dina kommande studier och karriär.

Vilket prov? När är provet? När är anmälningsperioden?
Vårens högskoleprov 2019 Lördagen den 6 april 15 januari – 1 februari
Höstens högskoleprov 2019 Söndagen den 20 oktober 15 augusti – 2 september

Ta dig till ditt mål på högskoleprovet och till drömutbildningen