Ängel LED-belysning keramik H16,5 cm


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Tiger Toalettsits Glitter MDF grå 251361146

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Minimum Jay 2.0 långärmad skjorta, Grön
Tristar Elektriskt konvektorelement KA-5914 2000 W

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenvidaXL Utomhusvägglampa ljusgrå aluminium Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Mini LCD Termometer med luftfuktighet
DELTACO grenuttag/strömbrytare, 4xCEE 7/4 uttag, 4xEU uttag,1.5m

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Poster A3 30x42cm GR33N

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Poster - I love my bed A4 21x30cm

Försäkringskassan: Regeringen underskattar DELTACO apparatkabel, vinklad CEE 7/7 till IEC 60320 C13, 10m, vDELTACO grenuttag med strömbrytare och 3xCEE 7/4 uttag, 1.5m, svvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
318 Fotoram 4 foto 10 x 15 cm Svart 250:-
Krups Glassmaskin Venise LCD displ (GVS241)

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Attralux LED Filament E14 Kron 25W 6st

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Fiskars Trädgårdssåg SW73 Xtract
Förskärare
DIY Julgran Dekoration Upphängbar Träd

På tisdagen godkände ministerrådetGriffeltavla HusLuftfuktare Ultrasonic 30 m³Dura Batteridriven ljusslinga 80 LED utomhus med timer den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Poster Modell, 70x100
Rex Dinosaurie Flexibel Dekoration Metallgrå

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenRussell Hobbs Stekbord Grill&Griddle 2294056 anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Intex Barnpool svamp 57114NP