Nottley Bordslampa 30/15 cm Vit


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Poster Lady in röd, 70x100 cm

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Selected långärmad skjorta, Mörk marinblå
Poster Modell på soffan, 50x70 cm

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenFiskars Grensax PowerGear Sidoskär L70 Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Poster Modell på soffa, 70x100 cm
Fosters Ölglas Pint 19

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Display innehåller 80st handgjorda exklusiva figurer för julgran

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Väggdekor - Artsblomma Modell 01

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Taklampa betong vit VERDETiger Toalettsits Glitter MDF grå 251361146vhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Drömfångare pärlor
vidaXL Blomlåda i akaciaträ 76x27,6x25 cm

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Mini LCD Termometer med luftfuktighet

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. DELTACO grenuttag med strömbrytare och 6xCEE 7/4 uttag,1,5m, sva
Skyddshuv Lyx (Large), Landmann
Rådjur hängande med fågel

På tisdagen godkände ministerrådetMelitta Excellent Steel 4.0 Kaffebrygg (21521)Nilfisk Skaftdammsugare GRSTV25NO 25V (128350264)Esschert Design Dörrmatta gummi 120x45 cm RB109 den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Glasburk med ranunkel
Ros cremegul

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenPoster Vallmo blommor, 50x70 cm anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

vidaXL Takkrona i Art Nouveau-stil 3-armad svart