Magneter med Harley Davidson motiv


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Brio Flipperspel, Pinball

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Neon Leksaksspiral i plast, Blå
Alga Diamanten

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenPoster - My Hero My Soldier My Daughter no.2 21x30cm Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt iDance Karaokesystem 4-i-1 PM10 blå IDAN352007
Philips SCD620/26

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
John Deere Mini traktor & Las.

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Remote control car McLaren 75115

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Bestway Barnpool Barbie 122X30cmBeyblade kortärmad T-shirt, Rödvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Remote control car Junior Knows 9219
vidaXL Vattentätt 2-delat regnställ med luva grön XL

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Willex Regnställ strl XXL röd och svart 29152

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Familjetält 6 personer blå/gul
Lightstreak Police
Skruvdragarhylsa 19 mm för stödben

På tisdagen godkände ministerrådetVäggdekor väggord väggtext Gammal kärlek rostar aldrigTrädgårdshandske Papillon - OrangeTeddykompaniet Jessie Cream Stor den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Teddykompaniet, Diinglisar, Buddy, Mus
Tandborstehållare Tandborsthållare tandborste sugpropp

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenLED-lampa med clips. Perfekt för resor, tåg eller innan sömn! anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Glasknopp blomma - Svart och guld