BoråsTapeter Tapet Jubileum Carl 5489


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
super.natural M's Base Mid Boxer 175 Fresh Vit

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
BoråsTapeter Tapet Jubileum Lovisa 5490
Fiona Tapet Living NW 490415

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenFiona Tapet Home NW 556033 Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Hiko M's Shade Plush blå
Fiona Tapet Royal Classic 487039

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
BoråsTapeter Shades of Chalk Surface 3029

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Icebreaker M's Anatomica Rib Boxers gritstone hthr/stealth (2019)

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Fiona Tapet Royal Classic 480002Sandiline Splash 2.0 Shortvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Icebreaker M's Anatomica Rib Boxers Fathom Heather/Admiral
Fiona Tapet Personal Stripes 370006

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Fiona Tapet Personal Stripes 372007

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Norrøna M's Falketind Super Wool Shirt Birch Grön
Icebreaker M's Anatomica Boxers Midnight Navy/Prussian Blå (2019)
Duro Tapet Natur Inez Svart/vit

På tisdagen godkände ministerrådetDuro Tapet Rand & Kulör Varva BrunVärmehandskar - uppladdningsbara - LDuro Tapet Rand & Kulör Linne Ljusblå den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Engblad & Co Tapet Arkiv Engblad Kalmar 5362
BoråsTapeter Tapet Scandinavian Designers II Melodi 1755

I den kommande vårbudgeten ökar regeringen( Handduk ) 50x70cm Harley Davidson anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Craft W's Active Comfort Boxer Crush