Seven Seas - Skjorta SS345 MF Dobby Rome, Mörkblå

IVY & OAK BRIDAL Festklänning - vit

Vet inte om det är själva grejen att varken möjligheten rent kroppsligt eller orken som är i stort sett obefintlig som nån stans är och irriterar min kreativ nerv.

Jarlo YULIA - Festklänning - röd

J.CREW T-shirt med print - rich gold/ivoryJ.CREW LENTIL TOP TIGER FOULARD - Skjorta - blå sunsetJennyfer Blus - goldJ.LINDEBERG THEA - Sweatshirt - burgundy

Nån slags kurbitsinspirerad wallie är det väl i alla fall läge att skära ut och sätta upp som ett firande för att jag förhoppningsvis snart blir fullt rörlig och smärtfri i händer och armar. Det andra är inte lika akut ;).

Behöver FÄRG just nu. Det gråa tar död på min energi men då lobbar mitt inre och överkonsumerar färg i tankarna istället. Märkligt det där med psyket alltså! Men min hjärna verkar ju vara född positiv!

Början på nåt bra.

No drama. Nånting nytt och bättre hoppas jag. För att fortsätta på detta spåret funkar ju inte längre. Ondare, stelare, mer förnekande och ännu mer trötthet.
Min verklighet de senaste månaderna och det senaste året.

J.LINDEBERG MOFFIT TECH - Huvtröja med dragkedja - navyJunarose JRJOSSI ZEENAN ABOVE KNEE - Vardagsklänning - lemon curryJunarose JRMALUNA - Skjorta - barbados cherryJust Cavalli Skjortklänning - blåJDY JDYBEE - T-shirt med print - dark grå melangeJDY JDYVALENTINA - Blus - ponderosa pine/multi-colourödJDY Kofta - cloud dancer/melangeKIOMI Vardagsklänning - bordeaux

Tack ❤

Min tid är nu

KIOMI Blus - dark grön
Tror jag är där nu. Vågar säga nej, inte slå knut på mig själv fast jag egentligen vill så himla mycket- HELA tiden. Man pratar ju mycket om hållbarhet. Får väl anamma det hållbara sättet lite på mig själv nu också.

KARL LAGERFELD PEPLUM HOODIE CIRCLE LOGO - Luvtröja - vitKaffe KARLA AMBER - Blus - vintage blåKaffe NINNA BLOUSE - Blus - rain forest

Kaffe ASTRID BOLERO - Kofta - vintage blåKeepsake RUN FREE GOWN - Festklänning - röd

Men ja, oavsett vad jag själv känner så sitter jag nu här, jobbat för mycket, målat hall och barnrum, borrat och skruvat upp diverse prylar och hyllor  när mannen varit bortrest- och känner mig rätt sliten. För att jag inte gör avkall på något. Lite min melodi, hamnar tillbaka i min känsla av att jag tror att jag är en superwoman (fast lite är jag ändå- känslan måste jag ju i alla fall behålla).

Allt har sin tid. 

Min tid är nu.

Idag tar jag ledigt och återhämtar mig.
Men jobbar på det långsiktiga…

 King Louie CROSS DRESS ODDITY - Jerseyklänning - avar grön

Dahlia röd skin mixfärg 8 frö

KariTraa FÆRE PULLOVER - Fleecetröja - jamLauren Ralph Lauren Woman UPTOWN - Långärmad tröja - vitLost Ink MONGOLIAN SLEEVE - Sweatshirt - rosa

Lauren Ralph Lauren MATTE KELBY - Fodralklänning - riveria rose
1537437987500

Lauren Ralph Lauren JUDY ELBOW SLEEVE - T-shirt - bas - coralLouche TATIANA DITSY - Blus - röd/vitLee RINGER TEE DRESS - Jerseyklänning - midnight blåLevete Room DAKOTA SOLID - Skjorta - dove blåLibertine-Libertine REBEL - Maxiklänning - multiLove Triangle POPPY HANKY HEM DRESS - Festklänning - merlotLuxuar Fashion Festklänning - eisblauMissguided ZIP UP BODYSUIT - Piké - rust

Moss Copenhagen BLAIR - Skjorta - phantommint&berry Skjortklänning - buff gulmint&berry Linne - navy blazerMassimo Dutti T-shirt - bas - vit

Jag förstår såklart att alla grunder för separation eller skilsmässor är olika. Det kan ligga otrohet, misshandel, svek eller annat i botten- eller att känslor har suddats ut. Förutsättningarna är givetvis inte enkla, oavsett anledning. För i de flesta fall är konsekvenserna desamma.

Jag får ofta frågan kring vad jag kan rekommendera- utifrån mina egna erfarenheter- dvs detta är inget facit!

Masai HOPE - Jerseyklänning - navyMore & More STRUCTURE - Blazer - marineMAMALICIOUS MLLENINA DRESS NORDIC - Jerseyklänning - night skyMarella RATA - Maxiklänning - verdeMango MONCHO - Jerseyklänning - röd

Ni kommer aldrig vara på samma plats i separationen. Det måste få ta tid att hitta sitt sätt och sina gränser för relationen. Antingen total tystnad eller behov av att prata.

Mango RHOMBUS-N - Väst - dark navy blåMarc O'Polo CROPPED - Skjorta - vitMavi Kofta - oatmeal melange

Skapa en öppen samtalsmiljö för barnet. Inget barn ska behöva känna att det lämnar ut vare sig mamma/pappa om de berättar något. Skapa en trygg miljö istället för att barnet/barnen inte ska våga berätta hur de haft det den senaste veckan. Barn ska inte behöva hamna i lojalitetskonflikter för att de vuxna inte kommer överens!

Merchcode LADIES FEMALE TEE - T-shirt med print - vitMinimum BOTELLE - Vardagsklänning - reflecting pond

Agera eller säg inte saker i affekt till den andre parten. Det blir sällan bra. Låt det gå några timmar innan du hör av dig vid irritationsmoment. Det går oftast över och är en petitess i det kaos ni är mitt uppe i.

Moves MARKHILD - Långärmad tröja - grape wineMonki KIA HOOD - Luvtröja - röd/navy

WEEKEND MaxMara Långärmad tröja - gelbNew Look Maternity VEROLL - Långärmad tröja - dark burgundyNAF NAF MUSTY - Fodralklänning - champagne rose

NA-KD DARLIN EMBROIDERY BASIC TEE - T-shirt med print - röd

1536048794871

Det finns säkert tusentals andra råd att ge. Men jag pratar bara utifrån egen erfarenhet och vad jag har tyckt fungerat för oss- samt vad som inte har fungerat.

All kärlek till er som går genom detta jobbiga/sorgliga/vidriga- men på andra sidan finns det LJUS!

♥ / KLARA

Tapet Dollhouse 68861 tzwell2462-Hem & Trädgård

Meningen med hela skiten…

New Look MULTI STRIPE TWIST FRONT - Långärmad tröja - camel

1532441709560793915002776162462.jpg

Av en händelse klickade jag hem en bok som följt mig genom hela sommarsemestern ( målet var att läsa ut en bok, inte ens det lyckades jag med…) – Meningen med hela skiten av Nina Åkestam. 4 år efter att den publicerats, och omdiskuterats, blev den min. Min bibel som jag nu rekommenderat många i min närhet.

New Look BUTTON CHUBBY CARDI - Kofta - camelONLY Play ONPZAIDEE CIRCULAR - Tights - four leaf cloverNoisy May NMDENZEL - Blus - night sky/molten lava

15324212664902228635381886865163.jpg

Noa Noa BASIC - Kofta - cloud dancerNümph HADDIE - Skjorta - gold flame

Object OBJANNA HAIDY DRESS - Vardagsklänning - sky captainODLO PANTS CORE - Tights - diving navy melangeONLY T-shirt med print - chocolate truffleONLY ONLFILIPPA SINGLET - Linne - cloud dancer

Men om det bara var det. För det finns ju en karriär också. Eller ett jobb. Eller bara ett jobb. Det kanske är just där vi alla skiljer oss åt. Att ett jobb bara är ett jobb. Nina skriver just om detta i Kraschen- att vara duktig på allt utom att förstå varför man är det… Och när man går runt med det eviga ordet DUKTIG på näthinnan. Vem tjänar på att jag är duktig? Varför säger jag till mina barn att de är duktiga? För vem? För vad?

 

 • ”Om någon verkar få in orimligt mycket i sitt schema beror det på att något annat tar stryk. Och detta andra är antingen kvaliteten på jobbet, eller den egna hälsan. Många som har varit utbrända vittnar om hur de har gått helt upp i arbetet och inte hunnit med familj och vänner.”
 • ”Personer som är riktigt bra på att säga nej gillar man till och med ännu mer när de gör det, för det känns så naturligt och man uppskattar deras ärlighet”.

ONLY ONLTINKA - Skjorta - tapenade/small vitONLY ONLKASHION JALENE HOOD - Luvtröja - misty roseONLY Carmakoma CARNUT LONG SHIRT SOLID - Skjorta - goji berryOYSHO T-shirt med print - bordeaux

Boken finns att köpa här.

Part Two TESANDRA - Kofta - cloud blå

Ta hand om er. Vet att vi är flera som dealar med HELA SKITEN.

/Klara

____________________________________________________________________________________________

Meningen med hela skiten- En ”tankebok”

Opus FALESHA BLOOM - Blus - simply blåPepe Jeans PIA - Skjorta - multiPeak Performance LOGO - Sweatshirt - lilac breeze

But why?

Ja, varför börjar jag blogga igen?

Jag älskar att skriva, väcka tankar och sprida lite färgglad glädje. Jag vill kunna prata om det fina, det jobbiga i en separation, om barnens utveckling, den snyggaste kjolen, karriären- på min plattform och på mina villkor.

Nu känner jag mig redo att fatta tangenterna på nytt. Så vem är jag?

 • Har du något smeknamn?
 • Klara är ju egentligen halva mitt namn. Anna-Klara är hela. Men min bror kallade mig för Bissa när jag var liten.
 • Vad jobbar du med?
 • Polo Ralph Lauren JULIE POLO - Piké - gulfin
 • Hur ser er familjekonstellation ut?
 • Polo Ralph Lauren Luvtröja - offvitPULL&BEAR MIT KNÖPFEN - Vardagsklänning - dark blåPULL&BEAR MIT SEITLICHEM - Sweatshirt - vit
 • Vad önskar du dig mest just nu?
 • En lugn sommarledighet med familjen och vänner. En paus fylld av spontanitet.
 • Hur skulle du beskriva din stil?
 • Q/S designed by Blazer - blåSoft Rebels LIVE BLOUSE - Blus - night skyReebok LUX TIGHT STONE - Tights - vitRiver Island Vardagsklänning - stone
 • Vilken maträtt är din favorit?
 • Jag älskar burrata med rökta körsbärstomater och pistagenötter. Jag föredrar fräscha sallader, franskt som asiatiskt, med mycket smak och grönsaker.
 • Vad sjunger du när du står i duschen?
 • Tar oftast inte så långa duscher men skulle nog vara nån klassiker från Stevie Wonder ”Don’t you worry ‘bout a thing” eller nåt annat från Motown.
 • När ingen ser, vad gör du då?
 • Kanske äter nåt sött eller nåt som definitivt skulle klassas som att småäta mellan målen… Nåt jag borde sluta med mao.
 • Vad stör du dig på hos andra?
 • Rosemunde Blus - vintage goldSaint Tropez T-shirt - bas - berry
 • Vad är ditt drömjobb?
 • Sand Copenhagen NORMA DRESS - Vardagsklänning - schwarz
 • Hur balanserar du relationen, personlig tid och föräldraskapet?
 • Selected Femme SLFYANI DRESS - Maxiklänning - dark sapphireSelected Femme Kofta - röd

Over and out.

Klara