Skrivbordslampa grå SALADO


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Poster Kvinna i Rött 70x100 cm

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Kronstadt Johan skjorta, Grå
Fotoram/Fotohängare Moln Rosa/Bå

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenFosters Ölglas Pint 19 Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Tiger Duschkorg kant 2-vångingar Exquisit krom 489620342
Bordslampa S guld MOONI

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Poster A3 30x42cm Salmo Salar

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Poster - Best Friends No.5 40x50cm

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Tristar Elektriskt konvektorelement KA-5914 2000 WSkandia Avståndsmätare 2-i-1vhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
2 katter med hjärtan strömbrytare vinyl vägg klistermärken
Fotoram Vit Rustik 10x15 cm

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Tulpanbukett vit

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Ärta Blauwchokker 20 st frön
basicXL Dammsugarpåse Panasonic C-2E (BXL-51602/P)
Broderad Julduk / Bordsduk / Duk till bord - Julmistel

På tisdagen godkände ministerrådetPrincess Aerofryer Digital XXL 5,2l (182050)Philips Hue Runner W Ambiance 1x5,5W VTandpetare Nedbrytbar den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Philips Hue Wellner Vit Ambiance
Poster Vallmo blommor, 50x70 cm

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenWilfa Fritös DFR-22,5l anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Brennenstuhl Desktop-Power, 2xCEE7/4, 2xUSB 2,1A, 1,8m kabel, sv